Over Ons

janny

Janny Bosma

Janny Bosma
Is in 2003 begonnen met de toen razend populaire culinaire cadeaushop Oil & Vinegar aan ‘t Naauw in Leeuwarden. Door de vele problemen binnen de organisatie besloot ze in 2007 zelfstandig verder te gaan onder de naam Oil & Zo. Het assortiment werd verder uitgebreid met mediterrane producten en verse olijven.

De volgende stap was het geven van workshops. Dit mede op verzoek van vele klanten.Door de al langere samenwerking met Hicham heeft dit in 2008 geleid tot Kookstudio Tapeo. Vanaf 2011 is de winkel gesloten en kunnen klanten nog terecht op de website van Oil & Zo. Nog altijd geeft ze met veel plezier kookworkshops.

Hicham Yettefti

Hicham Yettefti

Hicham Yettefti
Is in 1992 van Marokko naar Nederland gekomen. In Leeuwarden begint hij een mediterraans winkeltje, Andalucia, in de Oude Oosterstraat. Dit slaat zo goed aan dat het idee komt om een restaurant te beginnen.

Hij begint dan als eerste in Friesland een Tapas restaurant, Las Tapas in de Oude Oosterstraat. Ook is hij de eerste kok die zijn eigen kookprogramma op omrop Fryslan heeft: Butter, brea en couscous. Hicham wil nu graag zijn passie voor mediterraans koken met anderen delen. Door de al langere samenwerking met Janny heeft dit geleid tot Kookstudio Tapeo